Ja, det finns många internetleverantörer att välja på men det är inte alla om är bra. Eller okej, det flesta internetleverantörer är bra men inte på alla platser. Hur bra en internetleverantörs internet funkar just hemma hos dig beror på var du bor. Om du är ute efter ett fast bredband är det inte så säkert att du kan skaffa ett bredband hos vilken internetleverantör som helst eftersom alla internetleverantörer inte når alla hushåll.

Om du vill skaffa ett mobilt bredband kan du i stort sätt vända dig till vilken internetleverantör som helst som erbjuder mobila bredband. Men inte heller här bör du vända dig till vilka internetleverantörer som helst eftersom 3G- eller 4G täckningen kan skilja sig rätt så mycket åt. Om du bor i en större svensk stad som till exempel Stockholm, Göteborg eller Malmö kan du i stort sett välja vilket mobilt bredband som helst eftersom i stort sett alla internetleverantörer har en bra täckning i stora svenska städer, men om du bor på landet eller i vissa delar av norra Sverige bör du jämföra olika internetleverantörers täckning. Det kan du till exempel göra på www.internetleverantörer.se som även ger dig riktigt fina tips när du ska välja bredband och tips på riktigt bra internetleverantörer.