Japp, jag och frugan har precis bestämt oss för att skaffa ett villalarm. Vi har i och för sig funderat på att göra det i flera år eftersom det skulle göra oss tryggare och för att vår villaförsäkring kommer att bli billigare då, men det har aldrig blivit av. Men efter att en granne på gatan fick inbrott i vintras och sedan ytterligare en granne fick det igår så bestämde vi oss för att skaffa ett villalarm och det omedelbart.

Billig villalarm

Först trodde vi att det här med villalarm skulle bli en riktigt dyr historia men efter att vi hittat en sajt som heter http://villalarm24.se/ insåg vi att det inte alls behövde bli så dyrt som vi trodde, inte ens när man köper ett godkänt villalarm. På den sajten fick vi även en massa tips som har med villasäkerhet att göra, tips på godkända lås och andra åtgärder som gör ditt hem mycket säkrare.

Det enda vi inte har kommit fram till är om vi ”bara” ska skaffa ett vanligt villalarm eller om vi även ska lägga till ett brandlarm och eventuellt några övervakningskameror. Vi tror nog att vi skippar övervakningskamerorna, men att kombinera vårt villalarm med ett brandlarm som är kopplat till en larmcentral är nog inte så dumt.