Man kan ha ont i halsen av olika anledningar och halsfluss är en av dem. Hur vet man då om man har drabbats av just halsfluss och inte bara en öm och irriterad hals på grund av vanlig förkylning och hosta? Det ska du får svar på nu.

Halsfluss symptom

Det finns att antal symtom som kan tyda på att man har halsfluss men observera att man inte nödvändigtvis behöver uppleva samtliga symtom för att det ska vara halsfluss det handlar om. Vid halsfluss är det halsmandlarna som har blivit infekterade och det gör att de gör ont och blir svullna. Halsen ser röd och irriterad ut och vid halsfluss kan det även bildas var i halsmandlarna som gör att man ofta ser vita prickar på halsmandlarna.

Om man har väldigt ont i halsen och samtidigt har feber kan det också vara ett tecken på halsfluss. Febern är kroppens sätt att försöka göra sig av med infektionen. Och om man har så pass ont i halsen att man till och med har svårt att svälja är det ytterligare ett tydligt tecken på halsfluss. Många upplever en känsla av att ha en ”klump” sittande i halsen och det bror på att halsen är svullen.

I många fall av halsfluss läker infektionen ut sig själv men om febern är varaktig eller om man får alltför svårt att svälja bör man kontakta vårdcentralen för eventuell behandling med antibiotika.

Mer information om halsfluss hittar du på http://www.halsflusshjalpen.se/.