Det finns all anledning att lägga ner lite tid på att hitta ett riktigt bra virusprogram. Som det ser ut idag är det nämligen mer regel än undantag att datorn drabbas av virus om man inte har ett bra virusprogram installerat i datorn.

Om du letar efter ett riktigt bra virusprogram kan du alltid surfa in på www.gratisvirusprogram.com där du kan jämföra många olika virusprogram. Där hittar du både bra gratis virusprogram och kommersiella versioner som ger det ett utökad skydd mot internethot. Om du enbart vill ha ett bra skydd mot virus duger gratisversionerna gott och väl men om du vill ha det där lilla extra bör du skaffa ett kommersiellt virusprogram. Att välja en betalversion innebär att man inte bara får ett bra virusprogram utan även en del extra funktioner som har med internetsäkerhet att göra, till exempel en suveränt bra brandvägg.

För inte alltför länge sedan drabbades min egen dator av virus på grund av att jag varit oförsiktig och inte hade ett riktigt bra virusprogram installerat och det misstaget kommer aldrig att upprepas, det är ett som är säkert! Det var rena mardrömmen men jag lärde mig en läxa jag sent glömmer och har numera alltid ett bra virusprogram i datorn.